Cowboybukser, jeans, denim….

7. November 2018

Cowboybukser var oprindeligt udviklet som arbejdstøj til jernbanearbejdere og til den tunge industri i USA. Levi Strauss og skrædderen Jacob W. Davis tog patent på deres opfindelse blue jeans i 1873. Patentet udløb allerede i 1890.

Siden starten af 1950erne -og fortsat til stadighed, er jeans verdens mest anvendte beklædningsgenstand -og stort set alle anderkendte modehuse, har da også en eller flere serier af denim, jeans og cowboybukser.

Levi's er stadig de mest solgte jeans på verdensplan. Levi´s 501, den model med knapper i gylpen og med 5 lommer, er verdens mest kendte jeans model.

Hos Gutzag udgør jeans, denim og cowboybukser, en vigtig del af sortimentet og har stor betydning for betegnelsen “Modern Vintage” fra 70erne, 80erne og 90erne. I butikken kan du finde cowboybukser i straight, high waist, jeans med svaj, lav talje, slim line, og i forskellige farver -og i mange kendte mærker: Levi´s (i mange serier -også 501), Lee, Wrangler, Hilfiger, Replay, Diesel, Boss, Calvin Klein, Dolce & Gabana…. M.fl. Ligesom vi har et stort udvalg i Cowboy-jakker, denim skjorter, denim kjoler, overalls(smækbukser), denim jumpsuits og jeans cut off shorts.

Jeg tror ikke Levi Strauss og Jacob W. Davis, i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, at deres opfindelse blue jeans, ville blive en så afgørende faktor i tøj -og mode industrien.

Jeans kan bruges til alt og sættes sammen med alt. Jeans bruges i alle aldersgrupper -og vil nok fortsat være den mest anvendte beklædningsgenstand i mange år fremover. Det er svært at forestille et klædeskab uden Cowboybukser, jeans eller denim.

Vi ses....:-)Indlæser kommentarer...