You’re never to old to wear some funky vintage….

7. Marts 2019

Vintage og Secondhand er IKKE et modefænomen eller en ungdomsdille !

Allerede i slutningen af 60’erne, da Hippie-tiden og ungdoms-revolutionen var på sit højeste, kunne man handle i secondhand butikker i USA (San Francisco) og lidt senere i London. Den første secondhandbutik i Danmark, åbnede i Århus i 1972 og i dag er der mere end 600 af slagsen i landet.

I starten af firserne blev secondhand og vintage meget synlig i ungdomskulturen. Brugt militærtøj, sort læder med nitter og brugte/slidte Levis jeans, var en væsentlig del af “uniformen” og tøjet var tilgængelige til rimelige priser, bl.a i de hippe butikker i indre København.

Når du rejser ud i Europa i dag, kan du opleve secondhand og vintagebutikker på de dyre adresser i storbyerne bl.a Portobello Road og Camden Market i London, Jordan kvarteret i Amsterdam og gaderne nær Alexander Platz i Berlin. Mange vintagebutikker indgår i store kommercielle koncerner og kæder.

Da vi åbnede Gutzag i august 2018, havde vi forinden vurderet på, om vi hellere skulle placere butikken i København i stedet for Roskilde. I dag er vi er glade for, at valget faldt på Algade i Roskilde. Med butikken i Roskilde har vi skabt rammerne for vores egen passion; Tøj, tilbehør og musik fra 70’erne, 80’erne og 90’erne.

Gutzag er ikke del af nogen kæde, men er en selvstændig butik der indgår og matcher fint til Roskildes øvrige (sub)kultur, som eks festivalen, RagnaRock, musikaktiviteterne på Hestetorvet (Roskilde Unplugged) og bypark koncerterne, m.fl.

Vi er bestemt ikke almindelige detailhandlere -Vi brænder for vintage -og for at at drive forretning, hvor kunderne er vores gæster, og hvor shopping er at gå på spændende opdagelse og få inspiration til en lidt sjovere hverdag. Vi vælger butikkens sortiment ud fra simple kriterier: Tøjet skal være autentisk og originalt fra 70'erne, 80'erne og 90'erne. Tøjet skal være unikt (kun een af hver) og det skal være med til at fortælle vores historie. Hos Gutzag handler det ikke om modetendenser, men om tøj med kærlighed og bæredygtighed. Gutzag er stil med substans.

Hos Gutzag i Roskilde kan historien opleves, både gennem tøjet -og ikke mindst med datidens fede musik og butikkens stemningsfulde indretning.Indlæser kommentarer...